Раздаването на Оскарите и тази година няма да мине без

...
 Раздаването на Оскарите и тази година няма да мине без
Коментари Харесай

Страшен скандал с Оскарите. Една номинация гърми

 

Раздаването на Оскарите и тази година няма да мине без кавги.
-->
И до момента в който предходната година Уил Смит помрачи церемонията, в този момент разправиите потеглиха единствено 4 дни след номинациите, а една от тях  е на път да изхвърчи от съревнованието.

Заплетена в скандална история е претендентката за категорията " Най-добра актриса " – актрисата Андрея Райзбъро от малко известния филм „ Лесли “.

 Актьор

Номинацията на 41-годишната британка пристигна доста изненадващо, а след това се оказа, че е дело на предприемчивите основатели на кино лентата, които обаче  преминали границата на порядките на състезанието.

Те всекидневно изпращали стотици известия и имейли до членове на Академията, както и до авторитетни звезди, с молба да гледат кино лентата и да поддържат Андреа. Факт е, че това проработи: Едуард Нортън, Кейт Уинслет, Дженифър Анистън, Деми Мур и други обществено дадоха високите си оценки за кино лентата, а основната героиня се снабди с номинация от 218 дали своят вот за нея учени.

Всичко щеше да е отлично, в случай че съперниците не бяха извадили хартата на Оскарите, в която написа, че сходно потребление на персонални връзки и разискване на номинираните се вписва в публикацията " лобиране " и то влиза в графата " строго неразрешено ". 

Цялата шумотевица пристигна след следствие на топжурналиста Марк Белони, в което той описа, че Райзбъро е попаднала в листата на Оскарите с помощта на нападателната акцията на режисьора на кино лентата Майкъл Морис, който персонално звънял на звездите. Искал около номинацията ѝ филмът му да натрупа доходи. В обществените мрежи също обърнаха внимание на непредвидената поява на Райзбъро в листата с най-хубавите актьорски осъществявания, като упрекнаха Академията в расизъм.

Режисьорът Джеймс Камерън пък се причисли към всеобщото неодобрение поради пренебрегването на Виола Дейвис в " Жената боец ".

Академията се оказа в огромен срам и разгласи, че ще организира особено следствие. Излезе и със особено изказване, в което разгласи, че ще преразгледа процедурите на акцията към тазгодишните номинирани, с цел да подсигурява, че няма нарушени правила.

Между другото, това не е първия случай с преразглеждане на номинациите. В историята на премиите девет пъти са били отстранявани номинирани за Оскари. Любопитен факт е, че първият в този лист е бил великия Чарли Чаплин. По това време уредниците се опасяваха, че той ще отнесе вкъщи четирите съществени статуетки и по тази причина му връчили специфична премия " 4 в 12 ", премахвайки го от всички огромни номинации.

Филмът " Лесли " обаче няма по какъв начин да се съпоставя с шедьоврите на Чаплин. Той е събрал доходи от едвам 27 000 щатски $ от продадени билети от излизането си през месец октомври. Заснет е още по време на пандемията през 2020 година, само че излезе на филмовия фестивал в Кан предходната година.

Историята показва Андреа Райзбъро като самотна майка, чийто живот се прекатурва след облага от лотарията.

 Андреа Райзбъро за изненадваща номинация за Оскар, акция за A-List – The Hollywood Reporter - Актуализирано време за вести

 

Дали обаче Андрея ще уцели
джакпота като се измъкне от абсурда, следва да забележим във вторник, когато Академията ще каже тежката си дума.

Церемонията по връчването на премиите ще е на 12 март в Лос Анджелис.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР